Irak’taki Türkmenlerin Sessiz Çığlığı PDF'de kitap

Irak’taki Türkmenlerin Sessiz Çığlığı PDF tam sürüm kitap

Irak’taki Türkmenlerin Sesiz Çığlığı  Türkmenler, Araplar ve Kürtlerden sonra 3 milyon nüfusu ile Irak'ın 3 asli unsurlarından biridir. Türkmenler, basket yılı aşkın bir süredir Irak topraklarında yaşamaktadırlar. Petrol sebebiyle, bu topraklarda yaşayan Türkmenler için bir çile ve felâket ortamı haline getirilmiştir. Türkmenler, yılardır türlü baskı, eziyet, işkence, katliamlar ve korku altında yaşadılar ve ne yazık ki bugün bile bu çileleri bitmedi. Bugün Türkmenler, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ve Kürt peşmerge arasında kültürel soykırım ve kitlesel soykırım tercihleri arasında bırakılmış, yüz binlerce Irak Türk'ü, ölüm ve zorunlu göç arasında kalmıştır. Türkmenlerin yeri yurdu bu grupların işgali ve istilası altına girmiştir. Türkmenlerin yüz yüze kaldığı olaylar açıkça kıyımdır ve etnik temizliktir. Petrol zengini Türkmen şehri Kerkük bölgesel ve uluslararası öneme sahiptir. Resmi rakamlar bu kentin dünya petrol rezervinin yüzde 7,5'ine sahip olduğunu teyit ediyor. Dış güçlerin hedefi bölgede bir Kürt devleti (ikinci bir İsrail) kurmaktır. Petrol zengini Türkmen şehri Kerkük olmadan Kürt devleti kurmak fikri bir anlam ifade etmiyor. Kerkük'ün Kürtleştirilmesi ise bu adımların en önemlisidir. Kerkük'ün Kürtleştirilmesinin kabul edilmesi halinde Kürt grupların "büyük Kürdistan"ının dört yöne (Irak, Türkiye, İran ve Suriye) genişlemesinin önündeki en zorlu engel ortadan kalkmış olacaktır. Emperyalizmin Büyük Ortadoğu Projesi'nin (BOP) en önemli adımı, tüm dünya petrol rezervlerinin, bulundukları ülke halklarının değil, emperyalizmin tekeli altına alınması, dağılımının yine aynı güç tarafından denetlenmesidir. Okyanus ötesinde hazırlanan ve ülkelerin sınırlarını değiştirmeyi öngören Büyük Ortadoğu Projesi bu coğrafyada adım adım uygulanıyor. Bu kitapta, belgelerle Kerkük'ün kimliği ve tarihi gerçekler, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) niçin kuruldu, kim kurdu, amacı ne?, Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) hangi ülkeleri kapsıyor?, 50 sene önce (kimlik tanıma, anadilde eğitim, özerklik veya federasyon) Irak'taki senaryonun aynısı Türkiye'de sahneye konuluyor. Gizli tarih: İsrail Kürt ilişkilerini bulacaksınız.

Irak’taki Türkmenlerin Sessiz Çığlığı kitap PDF, Mobi tam sürüm

  • Yazar:
  • Yayımcı:
  • Yayın tarihi:
  • kapak:
  • Dil:
  • ISBN-10:
  • ISBN-13:
  • boyutlar: Normal Boy
  • Ağırlık:
  • Ciltli:
  • Dizi:
  • sınıf:
  • Yaş:
  • Yazar:
  • Fiyat: 20,00 TL

Kitap eleştirileri

Irak’taki Türkmenlerin Sessiz Çığlığı

1775954b812

I like Spock as a character and Leonard Nimoy as an actor/director, and I'm glad this book didn't dissuade me from this opinion. It was also interesting to read this right after having read Nick Meyer's autobiography and getting a different perspective on some of the same material.

2023-07-12 18:13

marinagianotti

Son oyunu "Ölüleri Kaldırdığımızda", Ibsen aynı tematik konuları daha net bir şekilde ele alıyor. Irene dünyaya "Rubek" i göstermek için zirveye tırmanmak istiyor. Teklifi bir şaka olarak gören Rubek, Irene'nin isteklerine olumlu cevap veriyor, ancak havanın uygun olmadığı bir günde, hem tırmanıyor, çöküyor, vb. Ibsen biliyorum. Ibsen'in son maçları iyi karşılanmadı. Rosemary Holm ile birlikte “Ölüyü Yükselttiğimizde” Behzad Ghaderi tarafından Farsçaya çevrildi. Ibsen'in daha az bilinen oyunlarından biri olan "Cehennemin Hollanda'sındaki Vikingler" de Mahmud Mehdi ve Mustafa Amini tarafından Farsçaya çevrildi. Henrik Ibsen'in dramatik eserleri, hayatı gibi iniş ve çıkışlarla doludur. Bazı eleştirmenler onu gerçekten övdü ve bazıları çalışmalarını hiç sevmedi. Ibsen, Dr. Amir Hossein Aryanpour'un Ibsen'in The Chaos'ta yazdığı anlamda, hayatında ve çalışmalarında bir anarşist gibi görünüyor. Shakespeare'in bir trajedi yaşadığı söylense de, bazı eleştirmenler Ibsen'in Ghosts ve Hadagabler gibi eserleri Aristoteles ve Shakespeare trajedilerine yakın olan tek oyun yazarı olduğuna inanıyor.

2020-01-26 02:28

Kitap başlığı

Boyut

bağlantı

Irak’taki Türkmenlerin Sessiz Çığlığı okumak itibaren EasyFiles

3.4 mb. indir kitap

Irak’taki Türkmenlerin Sessiz Çığlığı indir itibaren OpenShare

4.6 mb. indir ücretsiz

Irak’taki Türkmenlerin Sessiz Çığlığı indir itibaren WeUpload

5.5 mb. okumak kitap

Irak’taki Türkmenlerin Sessiz Çığlığı indir itibaren LiquidFile

5.5 mb. indir

Irak’taki Türkmenlerin Sessiz Çığlığı kitap PDF, Mobi tam sürüm

Kitap başlığı

Boyut

bağlantı

Irak’taki Türkmenlerin Sessiz Çığlığı okumak içinde djvu

3.7 mb. indir DjVu

Irak’taki Türkmenlerin Sessiz Çığlığı indir içinde pdf

4.6 mb. indir pdf

Irak’taki Türkmenlerin Sessiz Çığlığı indir içinde odf

3.5 mb. indir ODF

Irak’taki Türkmenlerin Sessiz Çığlığı indir içinde epub

5.1 mb. indir ePub

İlgili kitaplar

...

...

"Teşkilatı Mahsusa'nın Get a loads of Derin Devletine yaptığı operasyon neydi? Yıldız İstihbarat Teşkilatı CIA'dan güçlü müydü? Yıldız İstihbarat Teşkilatının ABD'ye Devlet Başkanı yaptığı kişi kimdi? Kırmızı Kitap MGSB'nin D...

...